Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Coca-Cola titkos receptjének a titka

2011.02.16

Egy amerikai weboldal szerint egy 32 évvel ezelőtti újságban közölt képen a Coca-Cola titkos összetevőit tartalmazó recept látható. A Coca-Cola azonban tagadja, hogy kiszivárgott volna híres receptjének titka.

 

Kép

 

 

A Thisamericanlife.org oldal hozta nyilvánosságra azt az 1979-ben készített fotót, ami talán a Coca-Cola titkos összetevőit tartalmazza. Az Atlanta Journal-Constitution egyik számában valaki egy könyvet tart a fényképező elé, amely egyesek szerint John Stith Pemberton gyógyszerész 1886-ban kikísétletezett receptjének másolatát örökíti meg. Noha a különleges Merchandise 7X – amely az egyedi, sokak által kedvelt ízvilágot biztosítja – csupán egy százaléka az italnak, mégis ez az az összetevő, amit már több mint száz éve szigorú titokként őriznek. A fotó szerint egyébként a Coke íze vanília, fahéj, koriander és szerecsendió, lime, karamell, narancsolaj, citromolaj, dióolaj, citromsav és persze cukor kombinációjából áll össze.

 

 

 

Az eredeti receptet is Atlantában, azonban folyamatos felügyelet mellett, egy bank széfjében őrzik. Kérdés, hogy valóban az igazi receptet sikerült-e lencsevégre kapni, vagy ez is csupán egyike azoknak az álrecepteknek, amik már többször keltettek nagy érdeklődést a fogyasztók részéről, azonban mindeddig hamisnak bizonyultak. Sokan vélik egyébként úgy, hogy valójában nem is létezik a titkos recept.

A hagyomány szerint a Coca-Colánál mindössze két ember tudja a receptet, amely tudást generációról generációra adnak át. Kerry Tessler, a vállalat szóvivője szerint már sokan próbálták megfejteni a formulát, de ahogy eddig, úgy most sem sikerült rájönni a Coca-Cola-titokra.

Az bizonyos, hogy csak a Coca-Cola tudhatja, valóban az igazi összetevőket tartalmazó recept került-e elő, mindenki más csak találgathat. Mindenesetre a világ legértékesebb márkájának számító Coca-Cola történetéhez hozzátartozik az a misztikum, ami a receptjét övezi.

 

 

 

(forrás: MTI )